Voda pogasi ogenj

Ko je zunaj vroče, je zelo pomembno, da vnašamo v telo dovolj tekočine, pijemo nesladkane in negazirane napitke, predvsem vodo.

Voda je pomembna in nenadomestljiva za delovanje naših organov, tkiv in celic. Vlaži kožo, nohte, lase, različne sluznice v telesu kot na primer sluznico črevesja in dihal. Voda skrbi za uravnavanje telesne temperature in razstupljanje organizma, nas odžeja in z izločanjem odpadnih snovi čisti telo.

Hladna pijača in hrana ne deneta dobro našemu črevesju in prebavnemu sistemu zato je bolje, da posegamo po napitkih in živilih sobne temperature.

Potreba vsakega posameznika po količini vode je različna. Odvisna je od organizma posameznika, njegovega načina prehranjevanja, delovnih obremenitev ter aktivnosti, življenjskih navad in klimatskih pogojev.

Naše telo potrebuje še več vode, kadar veliko govorimo, se prekomerno potimo, uživamo veliko sladkih stvari in napitkov, veliko posegamo po sendvičih in slanih prigrizkih, kadar se razburjamo in zadržujemo v prostoru, kjer je zrak suh. Pitje vode sobne temperature pomaga tudi v primeru pregretega organizma.