TIP TREBUŠNA SLINAVKA, VRANICA

Za morfologijo trebušna slinavka, vranica je značilna okrogla oblika telesa s celulitom v spodnjih delih telesa kot so gležnji in zapestja. Zaradi zastajanja tekočin v telesu so nagnjenik k napihnjenosti in otečenosti predvsem v notranjem predelu kolen in meč. Stopala so usmerjena navzven in kolena se dotikajo. Oči so ponavadi svetle in okrogle oblike, ki so nagnjene k otečenosti podočnjakov. Vrat je skoraj nezaznaven, običajno se pojavi podbradek, tkiva pa so zelo ohlapna brez tonusa. Na soncu ne porjavijo. Tip trebušna slinavka, vranica so lahko tudi zelo suhe osebe (zaradi uživanja velikih količin sladkorjev, hladne hrane in napitkov).

Predstavniki te morfologije zelo veliko razmišljajo in malo govorijo.

Obožujejo predvsem sladke jedi. Prekomerno uživanje sladkorjev pa ustvarja v telesu sluzi in pline . Ravno tako je posledica velikega uživanja sladkorjev mentalna počasnost, slab spomin, lenobnost, brezvoljnost, utrujenost.  Radi imajo tudi jedi iz mok. Oseba, ki neprestano razmišlja, naj se odpove kruhu v večernih urah.

Čustvo tipa trebušna slinavka, vranica je premišljevanje, ki se spremeni v obsedenost, tuhtanje, zaskrbljenost, slab spomin predvsem kadar prekomerno uživajo sladkorje in moke.

Pri spolnosti potrebujejo večinoma stimulacijo. Spolnost si morajo ustvariti, saj je nimajo v sebi. Izkusiti morajo zelo močna čustva, da začne njihova spolna energija krožiti.