JETRNI TIP

Telo jetrnega tipa je mišičasto. Boki in pas sta ozka, ramena široka in drža vzravnana. Čelo je nizko, med obrvmi se zelo pogosto pojavita podolgovati črti, ki kažeta na preobremenjenost žočnika. Oči so temne in prodorne, obrvi povdarjene. Tudi lasje so večinoma temni in zelo močni. Zanje je značilen močan stisk roke. Ženske jetrnega tipa imajo lepo oblikovane prsi. Rade imajo vpadljiv nakit, bižoterijo in veliko pozornosti posvetijo izbiri oblačil.

Jetrni tipi radi ukazujejo, naročajo, nagnjeni so h kritiziranju, dvomijo, radi obsojajo druge in so zamerljivi. Kadar so v neravnovesju lahko postanjeo zelo posesivni, trmoglavi in egoistični.
Ljubijo točnost, red in čistočo. Odlikuje jih zelo dobra fizična zmogljivost, saj se zelo težko utrudijo. So dobri delavci, intuitivni, radi načrtujejo, so ustvarjalni in kreativni.
Radi se ukvarjajo s športom, so tekmovalni in radi zmagujejo.

Radi imajo meso in zelenolistnato zelenjavo.
Obilne in pozne večerje, ki proizvajajo zakisanost, povzročajo pri jetrnem tipu zelo oster in izrazit pot. Posledice nočnega prehranjevanja (prehranjevanje po sončnem zahodu) pa se pri jetrnem tipu lahko pokažejo tudi v obliki velike agresivnosti. Uživanje sladkorjev (preveč in premočnih) pri jetrnem tipu povzroča vzkipljivost in razdražljivost ter močno potenje rok in nog s kiselkastim pridihom potu.

Čustvo jetrnega tipa je jeza, ki se v ekstremni obliki izrazi v obliki besa in maščevalnosti.

Jetrni tip dominira tudi v spolnosti. Lahko se reče, da je režiser dogajanja. Veliko pozornosti posveča pripravi, vse želi videti, boji se lastne fizične nepopolnosti in potrebuje močno usklajenost s partnerjem, da se lahko prepusti.