LEDVIČNI TIP

Za ledvični tip je značilno vitko in drobno telo, majhne prsi in nezaznavna zadnjica. Imajo majhne oči, največkrat zelene barve, ozke in majhne ustnice in dolg vrat. Okončine, roke in noge, so zelo dolge, s predispozicijo zlomov zaradi slabo razvite mišične mase in skeletne strukture. Tudi drža je ponavadi upognjena. Zelo dobro imajo razvit sluh.  Imajo zelo nizek prag bolečine.

Predstavniki ledvične morfologije so introvertirane osebe, zaprte vase in zelo malo govorijo. Ne kažejo čustev in ne marajo sprememb. Varno in dobro se počutijo ob osebi, ki ji zaupajo. Zelo so občutljivi na zvoke, ne marajo kričanja in zelo glasnega govorenja ter glasne glasbe.

Vedno jih zebe in se ne potijo. Priporočljivo je, da gredo pozimi večkrat v savno, da tudi na tak način segrejejo telo. Zjutraj se težko dvignejo iz postelje in se tudi zbujajo utrujeni. Več počitka potrebujejo tudi v teku dneva, saj zelo hitro izgubljajo energijo.

Pri hrani so zelo občutljivi na vonjave in motijo jih izraziti vonji. Radi imajo sladko sadje, kot na primer banane, kislega pa ne. Ravno tako jim ni všeč zelenjava. Otroci ledvičnega tipa ne marajo velikih porcij na krožniku, saj jih to odvrača od hrane. Zaradi prekomernega uživanja mleka in mlečnih izdelkov, mok in sladkorjev so nagnjeni k potenju nog.

Čustva ledvičnega tipa so tesnoba, pesimizem in neprestano jih je strah. Vase posrkajo tudi strahove druge osebe.

Ledvični tipi so zelo duhovni. Radi berejo.

Sladkorji zavirajo delovanje ledvic.