SRČNI TIP

Obraz okrogle oblike z visokim čelom, svetlimi očmi veselega izraza, padajoča ramena ožja od medenice, obilne prsi, razširjen želodec ter napihnjen in nabrekel trebuh so značilnosti srčne morfologije. Polt je mesnato rožnate barve z vidnimi kapilarami. Za srčni tip je značilno, da se veliko poti predvsem pod pazduho in po prsih, pot ima sladkast vonj.
Srčnim tipom je vedno toplo, saj imajo v sebi veliko toplote. Ne marajo majhnih in zaprtih prostorov, ravno tako niso ljubitelji šalov, pulijev in zaprtih ovratnikov. Največkrat niso ljubitelji športnih aktivnosti.

Radi jedo in tudi večje količine. Raje kot meso imajo žitarice in stročnice. Ljubijo predjedi. Jedo zelo hitro, hrano premalo prežvečijo in to velikokrat povzroča napihnjenost po obroku. So gostoljubni gostitelji in vedno veseli obiskov, tudi nenapovedanih.

Izražajo se z besedo, stvari radi zelo podrobno opišejo in veliko govorijo in včasih sogovornika sploh ne pustijo do besede. So ekstrovertirane osebe, veseli, darežljivi brez preračunljivosti, radi pomagajo in zelo težko nekoga zavrnejo. Točnost ni njihova vrlina, so pa precej prilagodljivi. Zelo so predani družini. Partner ženske srčnega tipa bo zapostavljen, saj bodo pri njej otroci na prvem mestu.

Čustvo srčnega tipa je veselje, radost, ki se, ko je v neravnovesju, spremeni v nemir in zaskrbljenost.

So zelo romantični, predvsem ženske in tako v spolnosti kot v kuhinji imajo veliko fantazije. Radi imajo dotike, objeme, romantično glasbo in besede ljubezni.