Pitje vode odpravi marsikatero težavo

Večini ljudi se zdi nepomembno in preprosto ne želijo slišati, da večina njihovih težav izhaja iz dehidracije, pomanjkanja vode v telesu.

Pozimi smo lahko še bolj dehidrirani kot poleti. Ogrevanje prostorov s klimatskimi napravami in pečicami, centralna kurjava, peči na drva, močno sušijo zrak v prostoru in dobesedno srkajo vlago iz našega telesa.

Kadar se telesne sluznice izsušijo, smo bolj dovzetni za prehlade, vnetja dihalnih poti in ostale nevšečnosti. Dražeč kašelj, pekoč želodec, izsušena in zgubana koža, lomljivi in razcepljeni nohti, odpadanje las, zaprtost, gosta kri, utrujenost preko dneva, migrenski glavoboli, visok pritisk, povišana telesna temperatura so znaki, ki opozarjajo, da je potrebno piti tudi več vode.

Naše telo potrebuje vodo tako poleti kot pozimi. Ni dovolj, če pozimi namesto vode pijemo čaje, kompote in ostale tople tekočine. Večina teh tekočin v telesu deluje diuretično, kar pomeni, da povzroča dodatno izgubo vode. Zaradi pogostejšega izločanja vode tako le po nepotrebnem obremenjujemo svoja sečila.

Vodo pijemo po požirkih preko celega dneva. Tako se telo bolje navlaži in ima čas, da prilagodi temperaturo vode telesni temperaturi ter sprejme količino tekočine, ki mu ustreza.